Dugo iščekivana druga sezona serije ‘The Witcher’ napokon stiže na Netflix

Snimanje druge sezone serije ‘The Witcher’ nastavljeno je u augustu nakon stanke od marta zbog pandemije koronavirusa, te nas osam novih epizoda očekuje u 2021. godini.

Dugo očekivani nastavak usporili su brojni problemi, ali napokon je službeno okončano snimanje, kažu članovi autorske ekipe, koji su objavljivali postove na društvenim mrežama.

Prije velikog uspjeha prve sezone, Netflix je unaprijed naručio drugu sezonu serije koja je započela proizvodnju u Studiju Erborfild u februaru 2020. godine, sa planiranim datumom objavljivanja u avgustu 2021. Međutim, ekipa je bila prisiljena zatvoriti set zbog pandemije koronavirusa sredinom marta, nakon izvještaja da je nekoliko glumaca oboljelo od virusa.

Nakon nekoliko mjeseci pauze, nastavljeno je rad uz pridržavanje zdravstvenih i sigurnosnih protokola. Proizvodnja je drugi put zaustavljena nakon što su četiri člana ekipe bila pozitivna na virus.

Konačno, poslednje kašnjenje došlo je u januaru 2021. godine kada je glavna zvijezda Henry Cavill na snimanju zadobio povredu koljena i bio prisiljen otići na liječenje. To je navodno pomaknulo datum završetka za mjesec dana.

Druga sezona trebala bi ekranizovati događaje iz knjiga “Krv vilenjaka” i “Vrijeme prezira”, pisca Andrzeja Sapkowskog, zajedno sa bar jednom glavnom pričom iz “Mača sudbine”. Fotografije sa seta otkrile su da će se nekoliko likova iz tih romana pojaviti u dolazećoj sezoni, uključujući vilenjake, jahače Divljeg lova i kolege Witchera Geralta iz Rivije – Lamberta, Eskela, Koena i njihovog mentora Vesemira.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Witcher (@witchernetflix)

Netflix je potvrdio da druga sezona Withcera dolazi u zadnjem kvartalu ove godine u neodređeno vrijeme, piše Techradar.

Očekujemo da će se rast plaćenog članstva ponovno ubrzati u drugoj polovici 2021. godine, dok vraćamo velike hitove poput Sex Educationa, The Witcher, La Casa de Papel (aka Money Heist) i Vi “, navode iz Netflixa.