Nikšić: Dobio sam informaciju da je FBiH platila Srbiji za isporuku vakcina

Predsjednik SDP-a i zastupnik u Parlamentu Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić iznio je na današnjoj sjednici informacije koje je dobio od “ozbiljnog izvora iz diplomatskih krugova” u vezi vakcinacije građana FBiH u Srbiji.

Kako je naveo to je bio razlog zašto vakcine nisu bile dostavljene.

Prema informacijama koje sam dobio iz relevantnih diplomatskih krugova, Federacija BiH je platila Republici Srbiji za isporuku vakcina. Naravno, da su iz Rusije upozorene vlasti u Srbiji da smo Ruska Federacija može ugovarati prodaju i isporuku vakcina trećim državama. To je bio razlog zašto vakcine nisu bile dostavljene, a naravno da se novac nije mogao vratiti u budžet, pa je pronađeno solomonsko rješenje da se našim građanima omogući navodno besplatno vakcinisanje u Republici Srbiji“, ustvrdio je Nikšić.

Zamolio je predsjedavajućeg VM BiH i Ministarstvo vanjskih poslova da ispitaju ove navode i o tome izvjeste njega i Parlament Bosne i Hercegovine.

Ništa me više ne može iznenaditi kada su u pitanju naše vlasti. Smatram da javnost zaslužuje istinu. Ako je ovo što sam rekao i inforacmija koju sam dobio tačna, onda je to još jedan dokaz licemjerstva naše vlasti i otvara pitanje krivične odgovornosti onih koji su eventualno učestvovali u ovom djelu“, kazao je Nikšić.