Foto/ Policija traga za osumnjičenim za ubistvo, ukoliko vidite osobu sa fotografije kontaktirajte najbližu stanicu

Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo su radeći na rasvjetljavanju ubistva osobe inicijala H. K. došli do saznanja da postoje osnovi sumnje da je osoba koje se koristi imenom Ahmed Tarik Nabil Abdurahman, izvršilac avedenog krivičnog djela.

Žrtva H.K. je osoba rođena u Maroku ili Libiji, a jučer (10. juna) je smrtno stradala u ulici Muje Šejte, područje općine Vogošća.

Na osnovu operativnih provjera utvrđeno je da je osoba koja se potražuje muškarac, najvjerovatnije iz Egipta, starosti do 25 godina, visine oko 175 cm, mršavije tjelesne građe, odjeven u donji dio trenerke crne boje, u crnoj dukserici sa kapuljačom.

Na nogama je imao najvjerovatnije bijele patike, na glavi crni kačket sa obodom crvene boje i specifičnu povredu u vidu posjekotine preko desne obrve koja mu je medicinski ušivena, a ispod desnog oka ima povredu u vidu modrice.

Foto: MUP KS
Foto: MUP KS

Molimo građane da, ukoliko posjeduju informacije o kretanju tražene osobe o tome obavijeste Operativni centar Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo na brojeve telefona: 122, 033 206 666, 033 207 777, odnosno najbližu policijsku stanicu“, kaže se u saopćenju MUP-a.