Fudbal ostaje kući! Englezi izbacili Njemačku

Reprezentacija Engleske je iznenadila Njemačku i na Wembleyu pobijedila rezultatom 2:0, te se plasirala u četvrtfinale.

Gledali smo jednu jako dobru utakmicu, prava šahovska partija od samog početka, ali uspješniji na kraju su bili Englezi.

Njemačka je bolje otvorila susret i vidjeli smo njihovu potpunu dominaciju u prvih 10 minuta. Nakon toga Englezi se bude, Sterling je u 15. minuti silovito potegnuo sa nekih 20tak metara, a Neuer je napravio sjajnu paradu i spasio svoju mrežu.

Igra se onda preselila na sredinu terena, a Nijemci pokušavaju opet da zatresu mrežu protivnika. Igrala se 31. minuta, dobara lopta je bila za Gosensa ali on je zakasnio i nije je stigao dohvatiti. Nijemci su nastavljali i već u 32. minuti Werner se našao u jako dobroj prilici, ali sjajna odbrana Pickforda.

Englezi su odgovorili, slobodni udarac u 42. minuti, Trippier ubacuje na Kanea, ali u posljednjem trenutku Hummels izbacuje u korner i spašava Nijemci .

Strašna greška Mullera u 45. minuti je mogla koštati njegov tim, izgubio je loptu na sredini terena, Sterling je došao do gola, lopta nekako dolazi do Kanea, gol je bio skoro pa prazan, ali opet spašava Hummels.

Rezultat prvog poluvremena je bio 0:0.

Elf je bolje otvorio drugo poluvrijeme, već u 48. minuti jako dobra prilika za njih. Havertz hvata volej lijevom nogom, sjajna parada Pickforda.

Utakmica na Wembleyju je bila prava šahovska partija,sve je ukazivalo da bi mogli gledati produžetke, ali u 75. minuti Engleska je došla do vodećeg gola.

Sterling je započeo akciju u kojoj je dodao do Kanea, on za Grealisha, ovaj je uočio Shawa koji je poslao loptu na vrh peterca, a tamo je bio Sterling koji je iz blizine matirao Neura za 1:0.

Njemačka je do kraja uzalud pokušavala doći do gola i produžetaka, ali najbolju šansu imali su u 81. minuti kada je Muller bio sam ispred Pickforda, ali je šutirao tik pored gola.

Kazna je uslijedila u 85. minuti. Slična situacija kao kod prvog gola, Grealish s lijeve strane pronašao usamljenog Kanea, a napadaču Tottenhama nije bilo teško da ovjeri trijumf Engleza za konačnih 2:0.

Engleska će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz duela između Švedske i Ukrajine.