Goran Lojo: Sazreli smo, idemo izboriti pobjedu protiv Švedske

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je večeras u okviru četvrtfinala Eurobasketa od selekcije Francuske, ali su naše reprezentativke upisale su se zlatnim slovima na stranice historije bh. košarke.

Nakon večerašnjeg susreta na konferenciji za novinare obratio se selektor Goran Lojo.

Otvorili smo utakmicu odlično i kontrolisali smo igru 15-tak minuta. Vodili smo i desetak minuta u ovoj utakmici. Posebno sam ponosan da smo imali više skokova od jedne Francuske. Procent šuta nam nije bio tako dobar, Francuska je vrlo dobar tim i želim im sreću. Očekujem da ću Francusku vidjeti i u finalu. Sretan sam zbog našeg tima jer su pokazali karakter”, rekao je selektor Lojo.

Jonquel Jones je postavila rekord sa 24 skoka u jednoj utakmici ženskog Eurobasketa.

Čuo sam za to, veoma sam sretan zbog nje, odigrala je sjajan turnir i pruža sjajne partije cijelo vrijeme. Čestitam joj na sjajnom rekordu”, dodao je Lojo.

Na kraju se selektor na našem jeziku obratio svim navijačima.

Pozdrav svim našim navijačima i gledateljima u BiH i u inostranstvu. Posebno veliko hvala navijačima koji su nas podržavali ovdje u Francuskoj. Imali smo problema pred ovaj susret, Marica Gajić nije mogla nastupiti zbog bolova u nozi. Protiv velike Francuske pružili smo odličan otpor i pokazali da možemo igrati sa svima. Sazreli smo kao tim. Idemo dalje probati pobijediti Švedsku u subotu”, dodao je selektor za kraj.