Jezive scene iz Danske, Eriksen se srušio na terenu, spašavali mu život

Utakmica između Danske i Finske na Parken stadionu je prekinuta nakon što se Cristian Eriksen srušio na travnjak.

U finišu prvog poluvremena Eriksen je krenuo na loptu i samo se srušio na travnjak, a nakon toga medicinsko osoblje je veznjaka danske pokušavalo reanimirati. Najvjerovatnije da je u pitanju srčani udar, ali više informacija ćemo znati kad se urade detaljni pregledi.

Fudbaleri obje ekipe odmah su napravili “zid” oko Eriksena kako se ne bi moglo vidjeti šta se dešava, a društvene mreže odmah su preplavile brojni komentari i poruke podrške za ovog nogometaša Intera.

Mnogi fudbaleri i navijači su plakali, doista jezive scene. UEFA je na svom Twitteru profilu potvrdila da se utakmica neće nastaviti.

Ljekari su uspjeli reanimirati Eriksena i on je pri svijesti napustio stadion na nosilima. Odmah je prebačen u bolnicu, a veliku podršku su mu dali svi ljudi iz svijeta sporta.

Foto: Twitter
Eriksen napušta stadion na nosilima

Među prvima poruku je poslao Cristiano Ronaldo. “Naše misli i molitve su sa Christianom Eriksenom i njegovom porodicom. Svijet nogometa je zajedno i nada se dobrim vijestima. Računam na to da ćeš se uskoro vratiti na teren, Chris! Ostani jak“, napisao je Ronaldo.

Molim te ostani jak“, napisao je kapiten naše reprezentacije Edin Džeko na Facebooku.

Nadamo se da će sve biti u redu sa Eriksenom.

Pogledajte trenutak kada je pao Eriksen. Upozorenje, video je jako potresan.