Matt Hancock dao ostavku na mjestu ministra zdravlja nakon što je prekršio mjere držanja distance

Matt Hancock dao je ostavku na mjesto ministra zdravstva nakon što je poljubio kolegu, prekršio smjernice za socijalno udaljavanje.

U pismu premijeru rekao je da vlada “duguje ljudima koji su toliko žrtvovali u ovoj pandemiji da budemo iskreni kad smo ih iznevjerili”.

Boris Johnson rekao je da mu je “žao” što je primio ostavku.

Bivši kancelar Sajid Javid rekao je da mu je “čast” što je izabran za zamjenu gospodina Hancocka.

Gospodin Hancock bio je pod sve većim pritiskom da odustane, nakon što je The Sun objavilo slike, a zatim i video snimak na kojem se ljube gospodin Hancock i Gina Coladangelo, oboje oženjeni sa troje djece. Novine su rekle da su 6. maja odvedeni u Ministarstvo zdravlja, piše BBC.

Gospodin Hancock okončao je svoj petnaestogodišnji brak sa suprugom Martom, a veza s gospođom Coladangelo smatra se ozbiljnom.

U videu objavljenom na Twitteru, Hancock je rekao: “Bio sam kod premijera koji je dao ostavku na mjesto državnog sekretara za zdravstvo i socijalnu zaštitu. Razumijem ogromne žrtve koje su svi u ovoj zemlji podnijeli, koje ste vi podnijeli, a mi koji donosimo ova pravila moramo ih se držati i zato moram podnijeti ostavku“, naveo je.