Otvorena ambulanta u Mjesnoj zajednici Pionirska dolina

“Ovdje je nekada bila ambulanta, ali je odlučeno da se ona zatvori. Od tada idemo u druge ambulante koje su mnogo udaljene od naše mjesne zajednice. Nekada čekamo i po pet ili šest dana na prijem. Ovo mnogo znači za našu mjesnu zajednicu, za mene lično. Teško je opisati riječima osjećaje sada kada ćemo imati dostupniju i kvalitetniju uslugu”, bile su ovo riječi Ibrahima Šarića, stanovnika Mjesne zajednice Pionirska dolina, izgovorene prilikom otvaranja nove ambulante u Ulici Nahorevska 103.

Amela Kečo, direktorica JU Dom zdravlja KS prilikom potpisivanja ugovora sa načelnikom Srđanom Mandićem se zahvalila Općini Centar što je prepoznala značaj primarne zdravstvene zaštite za lokalnu zajednicu.

Sretna sam i zahvalna što su procesi koji su trebali trajati duže ubrzani u posljednje vrijeme. Nadam se da ćemo sa Općinom Centar surađivati i na novim projektima koji za cilj imaju podizanje kvalitete zdravstvene zaštite stanovnika”, naglasila je Kečo.

Načelnik Mandić je istakao da ovo nije prvi, ali ni posljednji projekat koji će Općina Centar i JU Domovi zdravlja zajednički realizovati.

U toku su završni radovi na novoj ambulanti na Šipu, tako da će stanovnici i ovog dijela općine Centar uskoro imati kvalitetniju primarnu zdravstvenu zaštitu. Općina Centar će u skladu sa mogućnostima nastaviti pomagati, ne samo ovu zdravstvenu ustanovu, nego i ostale. Današnjim otvaranjem ambulante smo pokazali naše čvrsto opredjeljenje na tom putu”, kazao je načelnik Mandić.

Potpisanim ugovorom Općina Centar je rekonstruisane i uređene prostorije ambulante u Pionirskoj dolini izdala pod zakup JU Domovi zdravlja KS po cijeni od jedne marke po kvadratnom metru.

Današnjem otvaranju ambulante prisustvovali su predsjedavajući Općinskog vijeća Sejad Đozo, dopredsjedavajuća Ira Adilagić, te vijećnici Dragan Stevanović, Samir Fazlić, Alen Girt, Lejla Khattab, Velija Katica i Dženan Mulić, saopćeno je iz Općine Centar.