Prekrijte nepravilnosti na licu sa korektorom uz ovaj sjajan trik

Ako ne želite da vam se korektor nabora i razmaže, vizažistica Karla Vega Kazemi je otkrila tajnu kako da to učinite na jednostavan način.

Korektor je neophodan dio u našem kozmetičkom neseseru. Sa njim možete prekriti gotovo sve nepravilnosti što vam smetaju. Pored toga, možete otvoriti i ‘proširiti oči’, prikriti svoje tamne mrlje i još mnogo toga.

Međutim, nakon dugog dana, sloj korektora se nabora u linije, potone u pore i razmaže. Uz malo marljivosti i pravih tehnika, to možete potpuno izbjeći.

Jedan od načina da to učinite je ovaj fenomenalni “hackKarle Vege Kazemi koji je objavila na TikTok-u. U svom videu je podijelila odlične savjete kako nanijeti pravilno korektor koji će i nakon napornog dana ostati na mjestu.

@karlakazemi✨Prep is the key😘 #thankstoher #beautyHack #learnontiktok #creaselessconcealer #makeuphacksforbeginners #makeuptips101 #concealerhack #♬ PROBLEMA – Daddy Yankee

Dakle, ako ne želite da vam se korektor nabora i razmaže, pronalaženje dobre tehnike je pola uspjeha.

Karla Vega Kazemi nanosi korektor sa samo dvije tačke oko očiju. Prvo nanosi mali dio korektora odmah ispod oka na vanjski ugao, koji bi trebao započeti tačno prema krajnjem uglu i proći duž samog oka. Iako je linija vodoravna, na kraju bi trebala imati mali lift. Druga tačka započinje s unutarnjeg ugla oka i lagano se spušta niz nos i preko podočnjaka. Gotovo izgleda poput trougla  koji započinje na vašem oku i kreće se prema jabučici vašeg obraza.

Nakon toga, pustite da se osuši dvije do tri minute.“, kaže ona, te dodaje da će to pomoći da se izbjegne taloženje koje stvara linije.

Kako je navela, nakon tapkanja tog područja, uzmite fiksator za šminku i poprskajte stražnju stranu ruke.

“Time utapkate područje na koje ste nanijeli korektor“, objasnila je Karla u svom TikTok-u.