Pretresi u Tuzli i Sarajevu, Prcić pod kontrolom policije

Pripadnici Uprave policije MUP KS vrše pretrese na području KS, a po naredbi Suda BiH i pod nadzorom Tužilaštva BiH u okviru predmeta koje vodi Tužilaštvo BiH o Američkom unvierzitetu u BiH i diplomi Osmana Mehmedagića, direktora OSA-e.

Na terenu se provode određene aktivnosti s ciljem izvršenja sudske naredbe.

U isto vrijeme u Tuzli se također provode pretresi imovine Denisa Prcića, osnivača AU u BiH, kao i prostori koje AU u BiH koristi u BKC Tuzla.

Na licu mjesta su policijske snage, a Prcić je u jednom trenutku TV ekipi čak dao i izjavu iako se nalazi pod kontrolom policije.

Prcić je prošle sedmice ispitan u svojstvu osumnjičenog u Tužilaštvu TK koje postupa po krivičnoj prijavi više studenata koji su ga prijavili za iznudu. Prcić se sumnjiči za zloupotrebu položaja i ovlaštenja.

Kada je riječ o istrazi Tužilaštva BiH osim diplome Osmana Mehmedagića koju je navodno stekao na AU u BiH, istraga je proširena u još nekoliko pravaca zbog svih nezakontiosti koje prate rad AU u BiH.

Posljednja poznata adresa AU u BiH u Sarajevu je u Srednjoj mašinskoj školi, odnosno koristio je prostorije Srednje škole metalskih zanimanja.