Danas redovni radovi na vodovodnom sistemu u 20 sarajevskih ulica, od 19 sati više ulica bez vodosnabdijevanja

Radovi na popravkama kvarova, a u okviru redovnih aktivnosti na održavanju vodovodnog sistema danas će biti izvođeni u 20 sarajevskih ulica.

To su: Prvomajska, Breka, Ispod Budakovića, Kapetana Hajrudina Mešića, Sabita Užičanina, Igmanskog bataljona, Ahmeda Ljubunčića, Dejzina Bikića, Tepebašina, Šerina, Novopazarska, Teočačka, Dobojska, Smaila Šikala, Viteška, Adema Buće, Džanin sokak, Put Mladih Muslimana, Bistrik i Porčina.

Okončanje radova očekivano je u poslijepodnevnim satima.

Za večeras 06.07.2021. (utorak na srijedu), planirani su radovi na izradi šahta i ugradnja mjerne opreme u ulici Zaima Topčića ugao Edhema Eke Džubura.

U sklopu planiranih radova od 19:00 sati doći će do prekida u vodosnabdijevanju pomenutih ulica i naselja: Otes, Pejton, Butmir, Kotorac, Stupsko brdo, Stup, Bačići, Doglodi, Azići, Bojnik, Dobroševići, Reljevo, Rječica, dio Zabrđa, te ulice: Rustempašina, Ibrahima Ljubovića, Mala aleja, Dr. Mustafe Pintola, Harisa Merzića, Emira Bogunića Čarlija, Butmirska cesta i Ustanička.

Ukoliko se radovi budu odvijali planiranom dinamikom, do normalizacije u vodosnabdijevanju će doći u ranim jutarnjim satima. Iz KJKP ViK mole potrošače za razumjevanje.

Osim toga, Odjeljenje za održavanje kanalske mreže, objekata i hitne intervencije, danas će vršiti radove na pročepljenju i čišćenju kanala u ulicama Braće Begić, Senada Poturka Senčija, Zmajeva, Dejzina Bikića, Šipska i Prvi bataljon Sedrenik.

Mašinsko čišćenje i pročepljenje slivnika vršit će se u ulici Obala Kulina bana, Muse Ćazima Ćatića, Džemala Bijedića, Iza Hrida, ručno čišćenje slivnika u ulicama Safvet bega Bašagića i Bistrik potok, a ručno čišćenje šahta u ulici Braće Begić.

Crpanje septičke jame vršit će se na Vrelu Bosne, a crpanje šahta u ulici Hamdije Čemerlića.