Druga strana finala, 19 policajaca povrijeđeno tokom susreta Engleske i Italije

Britanska policija izvršila je 49 hapšenja i saopćila da je 19 policajaca povrijeđeno nakon suočavanja s gomilom koja je divljala u blizini stadiona Vembli za vrijeme osiguravanja finala Evropskog prvenstva između Italije i Engleske u nedjelju.

Navijači su se sukobljavali i jedni s drugima, probili sigurnosne kordone i upali u područje Vemblija prije početka utakmice, koju je Italija dobila nakon izvođenja jedanaesteraca.

Tokom dana izvršili smo 49 hapšenja zbog raznih prekršaja. Policajci će biti pri ruci tokom cijele noći“, objavila je policija na Twitteru, prenosi Patria.

Zabilježni su incidenti s bacanjem boca na stadionu, napadima na sigurnosno osoblje pa je ulazak na stadion kasnio više od 20 minuta dok se nije uspostavio red na ulazima.

Nekoliko hiljada navijača izvan stadiona nastavilo je piti i zabavljati se na području blizu ulaza u stadion, redajući prazne limenke piva na ulici.

Policija je rekla da je pomogla sigurnosnim timovima na terenu.

Vemblijevi sigurnosni službenici potvrdili su da nije bilo sigurnosnih proboja ljudi bez ulaznica na stadionu“, dodaje policija.

Neki su svjedoci, međutim, rekli da su vidjeli izolirane slučajeve navijača koji su trčali kroz prostore za sjedenje unutar stadiona dok ih je lovilo osiguranje.