Plivački klub Lane Pudar kritikovao vlast u BiH: Napravite Lani bazen, sve drugo će biti vaša sramota

Mlada bh. plivačica Lana Pudar donijela je Bosni i Hercegovini zlatnu medalju s Europskog prvenstva pobijedivši u disciplini 100 metara leptir, a njen plivački klub se oglasio na Facebooku te su kritikovali vlast u Bosni i Hercegovini.

Obratili su se svima, od Grada Mostara, preko kantona i entiteta, pa do državnog vrha.

Gradonačelniče grada Mostara, gradski vijećnici, kantonalni premijeru, kantonalni ministri i zastupnici, fedaralni premijeru, federalni ministri i zastupnici, državni premijeri i zastupnici, iz Rima vas pozdravlja Lana Pudar, NOVA EVROPSKA PRVAKINJA U DISCIPLINI 100M DELFIN!! Napravite joj bazen. Nema izgovora, nema izvlačenja, nema odugovlačenja. Sve drugo će biti vaša sramota i vama na obraz. Ne znam koliko je Vama stalo do toga, ali znam da je običnoj raji, vašim glasačima itekako stalo!“, istakli su iz Kluba vodenih sportova Orka.

Iskoristili su priliku još jednom da izraze poštovanje prema Lani i njenim uspjesima.

Lana naklon i kapa do poda!! Treneri, Alena, Deni i Gorane svaka Vam čast! Roditelji, hvala Vam na povjerenju i čestitke na svemu! Ovo je za Mostar, ovo je za Bosnu i Hercegovinu! Ovo je za sve Vas u domovini i dijaspori što nas obasipate neizmjernom pažnjom i ljubavlju. U Tokyo idemo da uživamo i da se sa svima ‘na šake pofajtamo’. Pa dokle stignemo…“, naveli su iz njenog kluba.

Posjećamo, nakon što je na Evropskom juniorskom plivačkom prvenstvu u Rimu već osvojila dvije srebrne medalje u disciplinama 50 i 200 metara leptir mostarska plivačica Lana Pudar kolekciji je pridodala još jedno odličje, i to ono zlatno.

U finalu discipline 100 metara leptir Lana Pudar bila je najbrža s vremenom 57.56, druga je bila Ruskinja Klepikova, a treća njena sunarodnjakinja Markova.

Klepikova je kasnila 51 stotinku, a Markova sekundu i 17 stotinki.