Engleska demolirala Ukrajinu i zakazala polufinale sa Danskom

Nogometaši Engleske su se plasirali u polufinale Evropskog prvenstva, nakon što su demolirali reprezentaciju Ukrajine rezultatom 4:0.

Englezi su večeras na rimskom Olimpicu demonstrirali silu i pokazali za šta su sve sposobni, te je predvođeni Harryjem Kaneom razbili Ukrajinu.

Odbrana je opet bila vrhunska, pa se njihova mreža još uvijek na ovom Euru nije zatresla, a u napadu je proradio i Harry Kane, koji je večeras postigao dva gola. Jednom je mrežu tresao i njegov imenjak Maguire. Sudbinu Shevhcenkovog tima zapečatio je Jordan Henderson golom za 4:0.

Kane je mrežu Ukrajinaca načeo već u 4. minuti kada pogađa na asistenciju Raheema Sterlinga. To je bio i rezultat prvog poluvremena.

Potom, u nastavku, prava kanonada Gordi Albiona. Harry Maguire u 46. minuti pogađa nakon sjajnog ubačaja Lukea Shawa za 0:2, a četiri minute poslije Kane stiže do svog drugog gola.

Opet je asistirao večeras izvrsni Shaw, a Kane je bio blizu postizanja gola i u 62. minuti. Tada je fantastično uhvatio volej lijevom nogom, ali je Bushchan uspio odbiti loptu u korner.

Iz kornera tada centrira Mason Mount, a Jordan Henderson glavom šalje loptu u mrežu za 0:4 i stavlja tačku na ovaj susret.

Engleska će u polufinalu Evropskog prvenstva igrati protiv Danska koja je ranije danas izbacila Češku. Meč između Engleske i Danske igra se u srijedu na Wembleyju.