FK Sarajevo eliminisan iz Konferencijske lige već u prvom pretkolu

Sarajevo je na veliko iznenađenje eliminisano iz Konferencijske lige već u prvom pretkolu!

Nakon remija od 0:0 u prvom meču u Moldaviji, večeras je Milsami na Koševu šokirao bordo tim i savladao ga s minimalnih 0:1 za prolazak u drugo pretkolo.

Presudio je Sarajevu bivši igrač Rubina iz Kazanja Radu Ginsari, koji je svojim golom, koji ide na dušu Selmira Pidre i golmana Adnana Kanurića, donio slavlje i prolazak dalje Milsamiju, prenosi Sport Centar.

Foto: Sport Centar
Foto: Sport Centar

Imao je bordo tim inicijativu na startu utakmice, ali brzo se od početnog pritiska oslobodio sastav Milsamija.

Pokazali su da mogu zaprijetiti, a u 19. minuti uslijedio je hladan tuš za sve prisutne na Koševu.

Očajno je tada reagovala odbrana Sarajeva i golman Kanurić, pošto ga je Radu Ginsari, nakon što je prelagano prošao Pidru, savladao gotovo iz mrtvog ugla.

Najbolju šansu za Sarajevo je u prvom dijelu imao Fanimo u 30. minuti, ali ga je zaustavio dosta dobri golman Emil Timbur.

Dosta agresivno bordo tim ulazi u drugo poluvrijeme, ali teško je stvarao prilike, pa Timbur nije imao ozbiljnijih intervencija. Fanimo je opet prijetio u 50. minuti, ali je izblokiran, a u 63. minuti udarac glavom Varešanovića bio je preslab da bi zabrinuo golmana Milsamija.

Moldavci su za to vrijeme prijetili kontranapadima, a posebno je opasan bio onaj u 61. minuti kada ga je upropastio Antoniuc prejakim pasom ka svom saigraču.

U 74. minuti udarcem glavom Timburu pokušava zaprijetiti i Kurdić nakon kornera, ali i to je bio prilično slab šut i išao je pravo u golmana gostiju.

Drugi dio meča okončan je bez ijedne prave prilike pred golom Moldavaca, do kraja je ostalo 0:1 i Sarajevo se ovom predstavom i eliminacijom zaista obrukalo…

U drugom pretkolu Milsami očekuju dueli sa švedskim Elfsborgom.