Građani preuzeli stvar u svoje ruke i savladali manijaka iz Gradačačke ulice

Osoba koja je virila građanima kroz prozore u Gradačačkoj ulici ponovo se pojavila, ali ovaj put je, barem prema trdnjama stanara, bio drugačiji ishod.

Naime, kako tvrde stanari ove ulice, jedan muškarac savladao je ovu osobu nakon što je provirio kroz prozor njegove maloljetne kćerke.

Sve se odigralno jako brzo, čuli smo samo galamu te potrčali na prozore. Iako nismo jasno mogli vidjeti šta se dešava, zbog tišine u tom dijelu dana jasno se čulo o čemu se radi. Muškarac je vikao da mu je dosta da mu se djeca traumiraju, te ga nazivao manijakom jer mu viri kroz prozor 12-godišnje kćerke“, govori za Sarajevsku seharu stanar te ulice koji je želio ostati anoniman.

Pitali smo da li može potvrditi da se radi o toj osobi, ali smo dobili polovičan odgovor.

I da i ne. Čuo sam da optužuje da je ‘manijak’ i da ga je vidio i ranije, a s druge strane osoba se branila da je vršila nuždu tu, tako da ne mogu dati potvrdan odgovor na to pitanje“, dodaje.

Zanimalo nas je i da li su uradili nešto po pitanju zaštite.

Nismo mogli mnogo toga da uradimo, znam samo da je mnogo komšija nabavilo paravane za prozore, ali šta više možemo mi uraditi“, pojašnjava.

Podsjećamo, ranije ovog mjeseca su na haustorima u Gradačačkoj ulici, ali i nekoliko ulica dalje, bila polijepljena upozorenja da građani obrate pažnju na osobu koja u jutarnjim satima i kasno uvečer gleda kroz prozore. Uz to je objavljena i fotografija koja je napravljena noć ranije.

Foto: Čitalac
Foto: Čitalac

Nekoliko dana je to bila “tabu-tema” ovom dijelu grada, a strah je među stanarima bio vidan.

Provjerili smo u Dežurnom operativnom centru MUP-a KS o navodima da je osoba savladana, ali nam nisu mogli dati više informacija od toga da je zaista bila intervencija u nedjelju oko 00:30 u ovoj ulici.

Imamo zavedeno da su službenici bili na intervenciji u tim satima i u toj ulici, ali nemamo ništa navedeno da se radilo o tome. Ukoliko bude zaista nešto tako u pitanju, policija će to riješiti. Svakako savjetujemo građanima da jave nama prvima kako bi mogli reagovati“, kazali su kratko za Sarajevsku seharu iz MUP-a.

Gradačačka ulica, inače, i važi za jednu od problematičnijih ulica u Kantonu Sarajevo, a uvijek je u vrhu po broju kriminalnih radnji.

Izvještaj/ Najvatrenije ulice Sarajeva: Ovo su ulice u kojima najviše napadaju razbojnici