Gradonačelnica Sarajeva sa svojim zamjenicima ugostila Lanu Pudar

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karića, sa svojim zamjenicima Anjom Margetić i Harisom Bašićem ugostila je danas Lanu Pudar i njenog trenera Damira Đedovića.

Tom prilikom je istakla da je ostvarivši zapažene rezultate ispunila srca svih Bosanaca i Hercegovaca.

Plivački sport u našoj zemlji krunisao je mladi, hercegovački biser, Lana Pudar. Evropska juniorska prvakinja koja će uskoro boje bh. zastave braniti i u Tokiju! Nisi ispunila samo sportsku i olimpijsku normu, nego i ponosna srca svih tvojih Bosanaca i Hercegovaca”, kazala je Karić.

Grad Sarajevo je timu koji je napravio historijski rezultat za bh. plivanje osigurao VIP karticu za korištenje Olimpijskog bazena Otoka gdje će naša prvakinja moći odraditi i završene pripreme za Olimpijske igre.

Osim toga, Grad kao institucija će nastaviti kontinuirano podržavati klub vodenih sportova “Orka Mostar”, a iz Budžeta će, po riječima gradonačelnice, biti izdvojena sredstva za Lanu kao vrhunsku sportistkinju.

Čudo iz Mostara“, kako su nazvali Pudar, zahvalila se upravi Grada Sarajeva na srdačnom dočeku i empatiji prema, kako kaže, “njenoj najvećoj ljubavi i sportskoj ambiciji”.

Podsjetimo, Lana je na Evropskom juniorskom prvenstvu u Rimu osvojila tri medalje, zlato i dva srebra, pokazavši da u odličnoj formi dočekuje i OI u Tokiju.