Hrvatska/ Državljanin BiH brzinom od 250 km/h prestigao policijskog presretača, a nakon potjere zabio se u stub

Vozač Mercedesa njemačkih registarskih oznaka kažnjen je sa skoro četiri hiljade KM te mu je na tri mjeseca zabranjeno da koristi inostranu vozačku dozvolu u Hrvatskoj, zbog nesreće koju je u subotu prouzrokovao na autoputu Zagreb – Lipovac.

Iz PU vukovarsko-srijemske izvijestili su da je 38-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine vozio lijevom trakom, te je blicao i trubio vozilu ispred sebe kako bi ga požurio, iako je desna traka bila prazna.

Međutim, vozilo koje je požurivao bio je policijski presretač.

Nakon što je s 250 kilometara na sat prestigao policijsko vozilo, policajci su se dali u potjeru.

“Upotrebom svjetlosnih i zvučnih signala iz službenog vozila, vozaču dali jasan i nedvojben znak da se zaustavi, nakon čega je vozač naglo povećao brzinu kretanja”, saopćeno je.

Umjesto da se zaustavi, vozač je stisnuo gas, a onda se prilikom prelaska u saobraćajnu traku za odvajanje u smjeru čvora Županja zabio u saobraćajne znakove i ploču te zaštitnu ogradu, javljaju tamošnji organi reda.

Vozač i dijete koje je bilo s njim u automobilu prevezeni su u bolnicu gdje je ustanovljeno da su lakše povrijeđeni, a od krhotina iz saobraćajne je oštećen i presretač.