Husić se vratio u Sarajevo: Postigao sam historijski rezultat, ali znam da mogu bolje

Najbolji bosanskohercegovački taekwondoista Nedžad Husić danas je stigao iz Tokija gdje je ostvario historijski rezultat na Olimpijskim igrama.

Husić je osvojio peto mjesto u kategoriji do 68 kilograma što je najbolji rezultat BiH ikada na Olimpijadi.

Husić je danas u obraćanju medijima kazao da je ponosan, ali je naglasio kako je svjestan da je mogao postići i bolji rezultat i donijeti prvu olimpijsku medalju Bosni i Hercegovini.

Ništa mi draže nema nego se vratiti kući poslije velikog takmičenja i vidjeti svoje prijatelje. U polufinalu sam izgubio koncentraciju i nisam imao fokus kako bi se borba završila najbolje po mene. To se odrazilo i na sljedeću borbu, nažalost nisam imao pozitivnu tremu koju svaki sportista treba imati. Previše ‘hladno’ sam ušao u borbu za medalju i desilo se to što se desilo. Možda jesam napravio historijski rezultat, ali znam da mogu puno bolje i očekujem da na sljedećim Olimpijskim igrama osvojim medalju“, rekao je Husić.

Husić nema vremena za odmor jer ga već sljedećeg mjeseca očekuju novi izazovi.

Nastavit ću trenirati naporno, sljedećeg mjeseca me očekuje moje posljednje U21 Evropsko prvenstvo i tu očekujem mnogo. Žao mi je što je Svjetsko seniorsko prvenstvo u Kini odgođeno, jer sam tu želio napraviti također veliki rezultat“, poručio je Husić.