Lana Pudar će trenirati i u Sarajevu, na bazenu Otoka osigurana dva dnevna termina

Mostarska plivačica Lana Pudar osvojila je tri medalje na jučer završenom juniorskom Evropskom prvenstvu, a uspjeh je veći kada se zna da praktično nema osnovni uslov za treniranje – adekvatan bazen u Mostaru.

Anja Margetić, olimpijka u plivanju i dogradonačelnica Sarajeva, pozdravila je ovaj uspjeh i najavila nastavak Lanine karijere u Sarajevu.

Lana Pudar je napravila historijski rezultat za bh. plivanje, a nakon povratka iz Tokija svoju karijeru će nastaviti graditi u Sarajevu. Ova mlada plivačica, kao i svi drugi perspektivni mladi sportisti, zaslužuju uslove koje im se nažalost ne pružaju u BiH. Drago mi je što sam svojom pozicijom dogradonačelnice uspjela doprinijeti nastavku Lanine karijere, za sada u Sarajevu“, kazala je Margetić.

Dodaje da je za Lanu osiguran općinski stan u Novom Sarajevu.

Uspjeli smo osigurati općinski stan u Novom Sarajevu u kojem će Lana sa svojim trenerima boraviti kada bude u Sarajevu. Sa upravom bazena na Otoci smo osigurali dva termina dnevno za nju i druge perspektivne plivače i plivačice. Sada će bazen dva puta u toku dana biti postavljen na 50 metara, što će uveliko olakšati pripreme za takmičenja. Posebno mi je drago što sam iz budžeta Grada Sarajeva osigurala sredstva za Lanu i njenu ekipu“, dodaje.

Zahvalila se osobama koje su odgovorne što su ovo “progurale” u Općini Novo Sarajevo.

Hvala načelniku Hasanu Tanoviću, predsjedavajućem Robertu Plešeu i vijećniku Ahmedu Kosovcu na pomoći u Novom Sarajevu, hvala upravi Olimpijskog bazena za saradnju, hvala kolegama iz Grada Sarajeva, a najviše hvala Laninim trenerima za sve što rade. Sarajevo je olimpijski grad i mora biti srce olimpijskog sporta u BiH, privlačiti sportiste, osiguravati im uslove za napredak, koristiti svoju infrastrukturu i razvijati novu. Lana čestitam i dobro došla u Sarajevo! Cijela Bosna i Hercegovina, pa tako i Sarajevo je tvoja kuća i treba da bude kuća svim bh. sportskim talentima i nadama.

Naša stranka će se kroz vijeća i parlamente boriti da Lana Pudar, i ostali perspektivni sportisti i sportistkinje, dobiju adekvatne uslove treniranja i u Mostaru“, poručila je Anja Margetić, dogradonačelnica Grada Sarajeva.

Podsjećamo, nakon historijskog uspjeha Lane Pudar na Europskom prvenstvu oglasio se i njen klub gdje su kritikovali vlasti od gradskog, preko kantonalnog i entitetskog, pa do državnog nivoa.

Gradonačelniče grada Mostara, gradski vijećnici, kantonalni premijeru, kantonalni ministri i zastupnici, fedaralni premijeru, federalni ministri i zastupnici, državni premijeri i zastupnici, iz Rima vas pozdravlja Lana Pudar, NOVA EVROPSKA PRVAKINJA U DISCIPLINI 100M DELFIN!! Napravite joj bazen. Nema izgovora, nema izvlačenja, nema odugovlačenja. Sve drugo će biti vaša sramota i vama na obraz. Ne znam koliko je Vama stalo do toga, ali znam da je običnoj raji, vašim glasačima itekako stalo!“, istakli su iz Kluba vodenih sportova Orka.

Plivački klub Lane Pudar kritikovao vlast u BiH: Napravite Lani bazen, sve drugo će biti vaša sramota