Nedžad Fazlija o neuspjehu Tamare Đekanović: Nije trebala ići na Olimpijadu praktično su je “ugurali”, bilo je boljih

Bosanskohercegovačka streljačica Tatjana Đekanović je danas osvojila 47. mjesto od 50 takmičarki u disciplini 10m vazdušna puška, a povodom tog neuspjeha se oglasio i najbolji olimpijac u historiji BiH Nedžad Fazlija.

Fazlija, koji je upravo u istoj disciplini 2000. godine ostvario najbolji rezultat Bosne i Hercegovine u historiji – šesto mjesto u Sidneju, je istakao kako Tatjana nije kriva što je otišla u lošoj formi.

Fazlija je upozoravao na to da su Đekanović na neregularan način “ugurali” na Olimpijske igre nauštrb članova SK Sarajevo Nedžada Džankovića i Segmedine Bjelošević koji su imali mnogo bolje rezultate od članice SK Geofon, prenosi Klix.

Kao glavnog krivca Fazlija je označio Tatjaninog trenera Nevena Rašića.

Kad su mene razapinjali, a pritom zaboravljajući šesto mjesto osvojeno u Sidneju, niko me nije branio. Tatjana nije kriva. Svaki sportista želi najbolje. Ostvarila je rezultat u skladu sa trenutnom formom.

Kriv je njen bolesno ambiciozni trener, koji je nije pripremio na najbolji način. Krivi su hirovi generalnog sekretara Saveza, manipulacije, obmane i laži o kvalifikacionom sistemu koje je plasirala Upravnom odboru Saveza, OK BiH i sportskoj javnosti, i predsjednik Saveza koji je to sve pustio.

Još ću jednom ponoviti: Zlonamjerni ljudi su izbacili Nedžada Džankovića iz kombinacija za Olimpijadu, a kasnije i Segmedinu Bjelošević.

Tatjani gore pomenuti nisu napravili nikakvu uslugu. I nije otišla po nacionalnom ključu, već zbog hirova i bolesnih ambicija pojedinaca.

Da je bilo boljih, bilo je. Da nije trebala ići, nije.

Da sad Tatjanu treba sahranjivati, nipošto. Krivci su na drugoj strani, dobro sakriveni od očiju i suda javnosti. Tatjani želim svu sreću u nastavku sportske karijere”, poručio je Fazlija.