Radovi na vodovodnoj mreži danas u 16 ulica

Radovi na popravkama kvarova, a u okviru redovnih aktivnosti na održavanju vodovodnog sistema, danas su planirani u 16 ulica.

To su: Remze Ahmetovića, Teočačka, Golobrdica, Tepebašina, Aleja lipa, Vrbaska, Kasindolska cesta, Ahmeda Ljubunčića, Rudnik, Šamin gaj, Reisa Fehima Spahe, Menjak, Bjelašnica (Babin do), Velika aleja, Majdanska i Avde Palića.

Okončanje radova očekivano je u poslijepodnevnim satima.

Odjeljenje za održavanje kanalske mreže, objekata i hitne intervencije, danas će vršiti radove na pročepljenju, čišćenju, crpanju kanala u ulicama Veliki Alifakovac, Obala Kulina bana, Igmanskog bataljona, Svrake, Butila.

Crpanje šahtova planirano je da se vrši u ulici Hamdije Čemerlića, mašinsko čišćenje slivnika u ulicama Hamdije Kreševljakovića, Janka Jolovića, Bulevar Mimara Sinana.

Ručno čišćenje bazena izvodiće se u ulici Garaplina, ručno čišćenje i crpanje separatora u ulici Zmaja od Bosne, crpanje septičke jame u ulici Dobroševićka.

Pored navedenih aktivnosti, vršiće se sapiranje prokopa u ulicama Čekaluša i Blažujski drum, te čišćenje kanala za potrebe snimanja u ulici Ćemerlina.