Ulje poskupilo: Iz Bimala se pohvalili da su za pola godine zaradili 2,4 miliona KM

“Prema posljednjem šestomjesečnom izvješću Bimal pokazuje stabilno poslovanje s donekle smanjenim prihodima, ali uz realizaciju planiranih rezultata i polugodišnjom dobiti u iznosu od 2.436.066 maraka”, saopćili su iz Bimala.

Cijene osnovnih životnih namirnica, ali i ostale robe, kao i usluga, u ovoj godini znatno su rasle. Potvrdila je to i Murisa Marić iz Udruženja za zaštitu potrošača DON iz Prijedora.

“Ono što je najviše poskupjelo u proteklom periodu jeste ulje, stoga i ne čudi kontrola inspekcije, koja je nedavno izvršena, te izrečene kazne za trgovce koji su previše digli cijene. Naime, od početka godine, kada je cijena ulja još bila i niža od dvije marke, do sada je ono poskupjelo na oko tri marke, što je poskupljenje za 50 posto. Za jednu porodicu litar ulja je nešto što potroše za nekoliko dana, što je itekako udar na ionako siromašne džepove naših potrošača”, kaže Marić.

Danas je iz Brčanskog Bimala stiglo saopštenje u kojem navode da su “unatoč otežanim uvjetima rada nastavili s pozitivnim trendom poslovanja, što pokazuje i polugodišnja dobit u iznosu od 2.436.066 maraka”, prenosi Fokus.ba.

“Iako je tekuća poslovna godina sveukupnoj prehrambenoj djelatnosti donijela značajne izazove, kompleksnost tržišta se posebno pokazala u uljarskoj industriji.

Brčanski Bimal je zahvaljujući strateškom planiranju poslovanja uspješno odgovorio na otežane uvjete rada i nastavio s pozitivnim trendom poslovanja.

Prema posljednjem šestomjesečnom izvješću Bimal pokazuje stabilno poslovanje s donekle smanjenim prihodima, ali uz realizaciju planiranih rezultata i polugodišnjom dobiti u iznosu od 2.436.066 maraka”, saopćili su iz Bimala.