Đoković: Tijelo me potpuno izdalo, želim barem jednu medalju na OI 2024. godine

Novak Đoković bio je vidno razočaran zbog činjenice da na Olimpijskim igrama u Tokiju nije uspio da se domogne medalje. Najbolji svjetski teniser izvinio se navijačima, i najavio da želi da učestvuje na Igrama u Parizu 2024. godine.

Novak je prvo poražen od Pabla Karenja Buste u borbi za treće mjesto na turniru u singlu, da bi potom zbog iscrpljenosti odustao i od meča za treće mjesto u miksu sa Ninom Stojanović.

“Žao mi je i zbog Nine što nismo izašli na teren, ali jednostavno, otkazalo mi je potpuno tijelo, igrao sam pod lijekovima, nenormalnim bolovima i iscrpljenošću. Nije jedna povreda u pitanju, nego više i nadam se da me to neće spriječiti da učestvujem na US openu, koji je sljedeći veliki cilj”, rekao je Đoković novinarima u Tokiju.

Ne kajem se, ni što sam došao, ni što sam dao sve od sebe, kad si na Olimpijadi i predstavljaš svoju zemlju normalna je stvar da daš sve što ti je ostalo u “rezervi” i pokušaš da doneseš bar jednu medalju, dodao je svjetski broj 1.

“Nažalost, treći put gubim polufinale, moje četvrte Igre, samo sam jednom došao do bronze, za moje standarde, želje i očekivanja nije idealan rezultat. Srce mi je na mjestu jer znam da sam dao sve od sebe, volim da igram za svoju zemlju, ali to je sport, nažalost, rezultat nije bio na mojoj strani, idemo dalje”.

Na pitanje da li su naredne Olimpijske igre u Parizu, za tri godine, daleko ili blizu, Đoković je rekao:

“Tri godine, nije daleko, ali donekle i jeste, nemam više 25 godina, ali opet ne vidim ni kraj karijere, da mi je jasno da ću da odigram još godinu-dvije i to je to. Olimpijske igre, ATP kup, Dejvis kup, grend slemovi, to me najviše inspiriše da nastavim. Igranje za Srbiju je privilegija i čast i želim da igram u Parizu i dalje, nadam se nekom boljem ishodu, ako budem tamo, da osvojim barem jednu medalju”, istakao je Đoković.