Video/ Pjesma zbog koje se u Srbiji digla prašina oko Sadika Hasanovića

Finalista muzičkog takmičenja “Zvezde Granda”, Sadik Hasanović prije nekoliko dana dospio je u žižu javnosti i centar skandala kada se saznalo da je, navodno, pjevao pjesme o ubijanju Srba, a ustvari pjevao je pjesme hvale o ratnom komandantu i heroju u Bosni i Hercegovini Naseru Oriću.

Sadik je u 14. sezoni natjecanja prošao sve do finala, a onda se digla prašina da sa svojim ocem ima bend “Sateliti”, koji je, kako su prenosili srbijanski mediji i mediji u regionu, pjevao o “klanju Srba po Bratuncu”.

Sateliti su našoj publici odavno dobro poznati, ali ne po pjesmama za koje se veže trenutno Sadik Ahmetović, već po muzici koja je u najmanju ruku, pa recimo, malo čudna.

Poznati su po svojoj pjesmi Facebook, a vodeći vokal je upravo Sadik Hasanović.


Također, Sadik i njegov otac simpatizeri su i prijatelji s Naserom Orićem o kojem često pjevaju.

Kada su novinari pitali njegovu mentoricu Mariju Šerifović da prokomentira skandal svog kandidata, Marija je zbunjeno odgovorila:

Ja sam se sad probudila, oprostite, nemam pojma ništa“, rekla je pjevačica, prema pisanju Kurira.

Iako je Naser Orić u Bosni i Hercegovini svojevrsan heroj odbrane, srbijanski i regionalni mediji ga i danas nazivaju “teroristom i ratnim zločincem”, mada bi prvenstveno neka presuda trebala da se desi da bi se neko tako nazivao.

Videa koja su zapravo sporna u svemu ovome rijetko su dostupna javnosti, ali smo se potruditi i našli ih, čisto da raščistimo i tu stranu.

Čitaoci se u svakom slučaju mogu upoznati o tome šta pjesma pjeva, te da imaju svoje mišljenje o svemu tome.