Zvezde Granda/ Sadik Hasanović: Život mi se pretvorio u pakao

Nakon medijske hajke koja se digla oko finaliste “Zvezda Granda” Sadika Hasanovića, kao i zvaničnog saopštenja Grand produkcije povodom nacionalističkih pjesama, konačno se oglasio i mladi pjevač.

U zvaničnom saopštenju koje je objavio na Instagram profilu, poručio je kako prolazi kroz torturu, a zatim i objasnio sporan snimak.

Umjesto najljepših dana koje bi trebalo da provodim zbog sjajnog rezultata u Zvezdama Granda, meni se život pretvorio u pakao“, počeo je sa ovim riječima Sadik.

Foto: Instagram
Foto: Instagram

U nastavku je dodao da nije sposoban da mrzi te da je ponosan time što je Bosanac.

Dragi ljudi, imam 20. godina, nisam sposoban da mrzim. Ja sam Bosanac i ponosim se time. Ali biti Bosanac znači i voljeti i poštovati druge ljude, nacije i vjere. I ja sam izrastao baš u takvog čovjeka. Pa baš u takmičenju sam se družio sa svima, obožavam sve moje kolege i drugare iz ZG, moju Mariju..“, nastavio je Sadik.

Dotakao se sporne pjesme

Kada sam zapjevao spornu pjesmu zbog koje trpim torturu, imao samo 13, 14 godina, nisam razmišljao o tome da ona nosi poruku mržnje prema nekome. Bio sam klinac.

Volim svoju zemlju, ali poštujem Srbiju. Pa u Beogradu sam proveo najljepše trenutke. Moj cilj i posao jeste da ljude činim sretnim, nikako suprotno. I zato izvinjavam se svakom čovjeku u čitavom regionu ukoliko sam ikog povrijedio, uvrijedio ili učinio da se osjeća loše“, napisao je Sadik.

Na kraju, Sadik je poručio svima da želi biti neko ko spaja ljude, širi ljubav, stvara mir, a ne suprotno od toga.

Jer sam izuzetno miroljubiva osoba. Ponavljam, želim dobro i mir svima“, napisao je Sadik na svom Instagram profilu sa specifičnom slikom koja je sva u crnom.

Da podsjetimo, Sadik je sa svojim nekadašnjim bendom ‘Sateliti’, izazvao buru u javnosti zbog neprimjerenih pjesama koje pozivaju na mržnju, nakon čega se “Grand produkcija” oglasila zvaničnim saopštenjem.

Muzički talent šou “Zvezde Granda” punih 17 godina, koliko traje, insistira na tome da muzika ne poznaje granice, te nas ne dijeli po naciji, vjeri ili boji kože. Shodno tome, kada biramo kandidate za naše takmičenje isključivo se vodimo pjevačkim talentom i ostalim kategorijama koje čine jednu buduću zvijezdu.
Ono na šta kao produkcija nikako ne možemo da utičemo jesu biografije naših takmičara ili njihovih roditelja, niti o tome možemo imati saznanja, osim onih osnovnih i neopohodnih za samo takmičenje.

Napominjemo, da je kroz ‘Zvezde Granda’ do sada prošlo na hiljade kandidata, koji su bili ponos naše produkcije bez obzira na nacionalnu pripadnost. Međutim, svaki vid bilo kakvog pozivanja na nacionalnu i vjersku mržnju ili na nasilje nismo i nećemo tolerisati, ma o kome da se radi.

Upravo zbog toga, kao i gledalaca svih nacionalnih pripadnosti smatramo da se kao produkcija moramo jasno ograditi od stavova i postupaka Sadika Hasanovića načinjenim u vrijeme kada je bio maloljetan i kada ni na koji način nije bio član naše muzičke porodice“, navodi se u saopštenju Grand produkcije.