Danas više od 40 ulica u Sarajevu bez vode

Radovi na popravkama kvarova, a u okviru redovnih aktivnosti na održavanju vodovodnog sistema, danas će biti izvođeni u 18 ulica.

To su: Berkuša mala, Zenička, Sumbul česma, Apelova cesta, Jarčedoli, Dol ovi, Pogledine, Tahmiščina, Krka, Branka Galeba, Cicin han, Urijan Dedina, Humska, Banjalučka, Tešanjska, Poturovići, Semizovac i Banjalučka.

Također, u sklopu projekta EBRD-a, za danas su planirani radovi na uvezivanju dijela novopoloženog distributivnog cjevovoda DN 400 mm u Jukićeva.

U sklopu planiranih aktivnosti, doći će do prekida u vodosnabdijevanju slijedećih ulica: Nusreta Šišića Dede, Zuke Džumhura, Braće Begić, Antuna Hangija, Marija Mikulića, Dajanli Ibrahim-bega, Hakije Kulenovića, Avde Hume, Crni vrh, Prusačka, Mice Todorović, Odobašina, Tepebašina, Mostarska, Avde Jabučice, Kalemova, Gorica, Goruša, Patriotske lige, Betanija, Alipašina, Koševo, Bolnička, Ciglanska, Merhemića trg, Husrefa Redžića, Omera Stupca i Armije R-BiH.

Početak izvođenja radova planiran je od 09:00h. Normalizaciju u vodosnabdijevanju očekujemo po okončanju radova u poslijepodnevnim satima“, saopćeno je iz ovog preduzeća.

Osim toga, Odjeljenje za održavanje kanalske mreže, objekata i hitne intervencije, danas će vršiti radove na pročepljenju i čišćenju kanala u ulicama Paromlinska, Ajvaz Dedina i Bjelašnička, a u trećoj smjeni čišćenje kanala vršit će se u ulici Safeta Zajke.

Crpanje taložnika vršit će se u ulici Safeta Zajke, a čišćenje preliva na Bentbaši.