Jedna osoba uhapšena zbog pokušaja ubistva migranta

Jedna osoba uhapšena je sinoć prilikom rastvjetljavanja pokušaja ubistva Marokanca, saopćio je MUP KS.

Poduzimajući mjere i radnje na rasvjetljavanju krivičnog djela ubistvo u pokušaju A. H. iz Maroka izvršenog 16. augusta 2021. godine u 4:10 sati u ulici Reisa Džemaludina Čauševića u sarajevskoj općini Centar Sarajevo, policijski službenici Druge PU su jučer u 12:05 sati uhapsili osobu inicijala E. K., rođen 1999. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen“, navedeno je u izvještaju.

Nakon završene kriminalističke obrade on je uz službeni izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predat u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Također, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo su došli do saznanja da se u vezu sa izvršenjem pomenutog krivičnog djela mogu dovesti i osobe inicijala N. K. (2001.), K. Č. (2002.), F. V. (2002.), i F. M. (2002.) koji su uhapšeni i predati u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu, zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo razbojništvo, na štetu M. K. iz Afganistana, izvršenog 16. 8. 2021. godine na području općine Ilidža”, naveli su iz MUP-a KS.