Muhamed Bešić: Okrenuo sam se vjeri, ne plašim se za budućnost jer vjerujem u Boga

Muhamed Bešić je u posljednje dvije godine potpuno nestao s fudbalske mape, pošto je posljednju zvaničnu utakmicu na klupskom nivou odigrao 25. januara 2020. godine.

Tada je nastupio za Sheffield United, kojem ga je Everton te sezone bio posudio, a Bešić je bio strijelac u tom meču FA Kupa protiv Millwalla.

Od tada je nastupio u dvije utakmice za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, a ni u njoj ga nema već godinu dana.

Ovog ljeta Bešić traži novi klub, a u tome još nije uspio uprkos tome što je slobodan igrač. Povezivao se s Ferencvarošem, Basaksehirom i nekoliko njemačkih klubova, ali zasad nije došlo do saradnje.

Bešić je jako strpljiv, a ovih dana govorio je za Liverpool Echo. Rekao je i kako je mnogo naučio o životu u proteklom periodu.

Ne paničim oko pronalaska novog kluba jer vjerujem u Boga”, rekao je Bešić koji se polako primiče tridesetoj – u septembru puni 29 godina, prenosi Sport Centar.

Kada sam doživio povredu ligamenata, svi su me zaboravili. Došao je novi trener, život je krenuo dalje. Sjedite sami i želite da idete odavde, sa petogodišnjim ugovorom i svim tim ljudima koji su te iznenada zaboravili. I tako sam otišao u Championship”, dodao je bh. veznjak ja Liverpool Echo.

Sa mojim kvalitetom, mogao sam zaboraviti na top pet ekipa, ali za Everton i ostale klubove mogao sam igrati sa lakoćom. Ovo vrijeme me je naučilo da razmišljam mnogo o životu, to je blagoslov. Nisam igrao Premier ligu, ali to je bilo stvarno dobro vrijeme”, istakao je Bešić.

Bešić se okrenuo vjeri i porodici, a kao pravi primjer naveo je Khabiba Nurmagomedova.

Ako pogledate Khabiba, on je odrastao s ocem i primjer je kakvi biste trebali biti – uvijek skromni. Iako sam potpisao petogodišnji ugovor i zaista sam uživao u Evertonu, iznutra nisam bio sretan. I dalje volim Everton, ali ono što se desilo jako me promijenilo. Bio sam sretan posljednje četiri godine uprkos povredi, jer je tako moralo biti“, kazao je Bešić.