Općina Centar objavila Javni poziv za dostavu prijedloga projekata iz oblasti zaštite okoliša, komunalne infrastrukture i ekonomskog razvoja

Na internet stranici Općine Centar objavljen je javni poziv za dostavu prijedloga projekata iz oblasti zaštite okoliša, urbanog razvoja, komunalne infrastrukture te lokalno ekonomskog razvoja za Nacrt budžeta Općine Centar za 2022. godinu.

Kako bi građanima olakšali prijavu projekata, za koje žele da budu realizovani sredstvima iz budžeta Općine Centar za narednu godinu, stručne službe Općine Centar su napravile online formu putem koje je dovoljno samo popuniti formular i odmah ga proslijediti elektronskim putem. Formular je moguće pronaći na web stranici Općine Centar www.centar.ba u rubrici Javni pozivi i popuniti na sljedećem linku.

Pravo predlaganja projekata imaju građani, savjeti mjesnih zajednica, institucije, poduzetnici… osim organizacija civilnog društva čiji su projekti predmet posebnih javnih poziva. Prijavni obrazac sugrađani također mogu naći u nekoj od mjesnih zajednica Općine Centar. Javni poziv ostaje otvoren 15 dana od dana objavljivanja. Svi predloženi projekti moraju se odnositi na poboljšanje kvaliteta života i imati opći značaj, da su namijenjeni za unapređenje lokalnog ekonomskog razvoja općine Centar, te da unapređuju zaštitu okoliša, urbanog razvoja i komunalne infrastrukture.

Iz ove općine napominju da sugrađani prilikom predlaganja projekata ne stavljaju projekte redovnog održavanja poput sanacije manjih oštećenja na kolovozima, stepeništima i pješačkim komunikacijama, sanacija javne rasvjete, postavljanje saobraćajne signalizacije, sanacije dječijih igrališta, te uređenje manjih javnih površina.