Foto: novosarajevo.ba

Ulična muzika na Vilsonovom šetalištu

U Vilsonovom šetalištu Sarajlije i turisti imat će priliku slušati mlade muzičare Srednje muzičke škole.

U prirodnom okruženju, sinoć je održan prvi koncert, a ponovni susret već je zakazan za utorak 17.08.2021. godine u 19:00 sati.

Ahmed Kosovac, vijećnik u Općinskom vijeću Novo Sarajevo inicirao je jedan ovakav događaj, uz saradnju Općine Novo Sarajevo s Vladom Kantona Sarajevo i dovođenja projekta ”Muzika na ulici” u Vilsonovo šetalište. “Muzika na ulici” projekat je Vlade Kantona Sarajevo započet 2019. godine koji se nastavio početkom jula ove godine.

“Mladi muzičari četiri puta sedmično izvode jednosatne koncerte klasične, pop i jazz muzike ispred Gradske tržnice u ulici Ferhadija. Predstavljaju svoje umijeće na gitari, saksofonu i trubi široj publici što je vrijedan i zanimljiv prilog turističkoj ponudi Sarajeva u ljetnim danima. Osim što doprinosi kvaliteti turističke posjete Sarajevu, ovaj projekt je vrijedan jer oplemenjuje naš prostor zvukom umjetnički kvalitetnih melodija. U razgovoru sa sugrađanima i sugrađankama shvatio sam da su izuzetno željni ne samo muzike, nego općenito kulture na ulici i smatram ovo djelimičnim, ali izuzetno bitnim zadovoljenjem njihovih želja. Cilj je da u budućnosti muzika na Vilsu bude svakodnevnica i ka tome ćemo ići”, rekao je Kosovac.