Pobjedu u skokovima na Bentbaši odnio Crnogorac Krnić

Pobjednik ovogodišnjeg takmičenja u skokovima u vodu “Bentbaša Cliff Diving 2021” je Evald Krnić iz Crne Gore, Tuzi, koji je osvojio 60 bodova.

Drugoplasirani takmičar je Dragan Milnović iz Užica sa 57 bodova, ali s jednom desetkom razlike koja je bila presudna, dok je treće mjesto osvojio Rade Šćepanović sa 57 bodova u obje serije iz Kolašina.

Takmičenje se održalo danas na sarajevskoj Bentbaši i to sedmu godinu zaredom, u organizaciji Udruženja “SporTur” iz Sarajeva.

Bentbaša, koja ujedno promovira grad Sarajevo postala je glavna atrakcija i poznata destinacija za mnoge sa avanturističkim duhom, koji se zanimaju za ovakvu vrstu sporta.

Takmičili su se takmičari iz gradova BiH, Mostara, Tuzle, Sarajeva.

Također, osim takmičara iz BiH, stigli su iz Srbije i Crne Gore.

Današnji takmičari bili su: Sanel Duvnjak iz Zenice, Elvir Kovačević iz Konjica, Senad Durdžić iz Cazina, Bojan Vasić iz Novog Sada, Vedad Bašić iz Mostara, Dragan Milnović iz Užica, Mustafa Šarić iz Zenice, Marjan Milanović iz Kragujevca, Rade Šćepanović iz Kolašina, Sanjin Zejnilagić iz Sarajeva, Evald Krnić iz Tuzi, Danko Dangubić iz Konjica, te posljednji Goran Bojić iz Kragujevca.