Dolaze sunčani i izuzetno topli dani opet, temperature od 38 stepeni

Danas je u Bosni i Hercegovini bilo pretežno sunčano vrijeme.

Temperature zraka izmjerene u 14 sati iznosile su: Bjelašnica 16; Ivan-sedlo i Sokolac 26; Livno 29; Srebrenica, Tuzla i Zenica 30; Neum, Sanski Most, Sarajevo i Trebinje 31; Bihać, Bugojno, Doboj i Grude 32; Banja Luka, Bijeljina i Gradačac 33; Mostar 34°C;

Sutra se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno sunčano i vruće, saopćio je Federalni hidrometeorološki zavod.

Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 18°C, na jugu zemlje do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 32 i 38°C.

U Sarajevu sunčano. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 16°C, a najviša dnevna oko 35°C.

U ponedjeljak u Hercegovini se prognozira pretežno sunčano vrijeme. U Bosni sa umjerenom oblačnosti. Poslije podne su mogući pljuskovi sa grmljavinom na istoku, sjeveroistoku i dijelu centralne Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine većinom južnog i jugozapadnog smjera. U sjevernim područjima vjetar sjevernog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 18°C, na jugu zemlje do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 35°C, na jugu zemlje do 38°C.

U utorak u Hercegovini se prognozira pretežno sunčano vrijeme. U Bosni sunčano sa umjerenom oblačnosti. U poslijepodnevnim satima mogući su lokalni pljuskovi sa grmljavinom u centralnim, istočnim i sjevernim područjima. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 18°C, na jugu zemlje do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 35°C, na jugu zemlje do 38°C.