Redovni radovi na vodovodnoj mreži danas u 19 ulica

U okviru redovnih aktivnosti na održavanju vodovodnog sistema, danas će se vršiti radovi na popravkama kvarova u 19 ulica:

Avde Hodžića, Urijan Dedina, Tepebašina, Odobašina, Abdurahmana Muharemije, Edina Kormana, Rifata Burdževića, Safeta Zajke, Faletići, Baruthana, Sarajevskih gazija, Ćebedžije gornje, Safeta Isovića, Bjelašnica (Babin do), Porodice Šečić, Adema Buće, Derviš Fevzi Mostarca, Cicin Han i Esada Midžića.

U sklopu projekta EBRD-a, danas će se vršiti i radovi na uvezivanju dijela novopoloženog distributivnog cjevovoda DN 400 mm u ulici Bulevar Meše Selimovića. U sklopu planiranih aktivnosti doći će do prekida u vodosnabdijevanju dijela pomenute ulice.

Početak izvođenja radova planiran je od 09:00h. Okončanje radova očekuje se u poslijepodnevnim satima.

Odjeljenje za održavanje kanalske mreže, objekata i hitne intervencije, danas će vršiti radove na pročepljenju i čišćenju kanala u ulici Čopinica, a mašinsko pročepljenje i čišćenje slivnika u ulici Hamida Beširevića.

Crpanje septičke jame vršit će se na lokalitetu Gornji Mrkovići, ručno čišćenje preliva na Bentbaši, ručno čišćenje podužnih rešetki u ulici Hamida Beširevića, a čišćenje taložnika vršit će se u ulici Safeta Zajke.