27 novih investicija na Ilidži

Na poziv općinskog načelnika Nermina Muzura, danas je održan sastanak sa investitorima koji su u proteklom periodu podnijeli zahtjeve za investiranje i izdavanje potrebne dokumentacije Općini Ilidža.

Ukupno 27 novih investicija različitog karaktera planirano je u narednom periodu na području općine – od poslovnih zgrada i stambenih zgrada do obrazovnih institucija i proizvodnih pogona.

Vrijedi izdvojiti da samo jedna od navedenih investicija, pokretanje proizvodnog pogona, otvara 100 novih radnih mjesta u općini Ilidža.

Muzur je investitore pozvao na saradnju i unapređenje međusobne komunikacije kako bi zajedno stvarali što bolje uslove za investiranje u općinu Ilidža. Također je istakao da će Općina pružiti svu potrebnu podršku u administrativnim procesima kako bi u što kraćem roku, u skladu sa zakonskim regulativama, prikupili svu potrebnu dokumentaciju za realizaciju njihovih investicija.

Želim se zahvaliti svima vama što ste odabrali općinu Ilidža kao mjesto za realizaciju svojih projekata i investicija. Cilj je da kontinuiranim radom i međusobnom saradnjom stvaramo dodatne sadržaje za lokalnu zajednicu koji će biti i u interesu investitora, ali i građana općine. Veoma nam je važno da kroz zajedničke kapacitete djelujemo, te da budemo društveno odgovorni prema našoj lokalnoj zajednici kako bi zajedno rasli i napredovali“, kazao je Muzur.

Muzur pozvao da se investira u sport i kulturu

Muzur je uputio poziv svim investitorima i kompanijama da pruže podršku u razvoju oblasti kulture i sporta, kako mladim talentima sa područja Ilidže, tako i sportskim klubovima, kulturno-umjetničkim društvima i drugima koji kroz svoje aktivnosti ostvaruju uspješne rezultate i doprinose razvoju i promociji lokalne zajednice, piše Agencija Patria.

Investitori su se zahvalili načelniku Muzuru na prijemu te istakli pozitivna iskustva u saradnji sa općinskom administracijom kada je riječ o zahtjevima koje su predali za izdavanje potrebne dokumentacije.

U prethodna četiri mjeseca izdato je ukupno 120 građevinskih dozvola, 135 urbanističkih saglasnosti i 75 odobrenja za upotrebu te su ukupno kroz upravni postupak i ostale akte u nadležnosti Službe za prostorno uređenje urađena i razmatrana 1249 zahtjeva.

Sve izdate dozvole su u skladu sa zakonskom i planskom regulativom što je dokaz da se sistemski može graditi i razvijati lokalna zajednica.