Centar za sport i rekreaciju u nedjelju organizuje Bike Fest

Pod pokroviteljstvom Općine Centar, Javna ustanova “Centar za sport i rekreaciju“ organizuje u nedjelju 26. septembra 2021. godine sa početkom u 10 sati, Bike Fest za sve ljubitelje biciklizma.

Kako je organizator planirao prvo će učesnici, koji se prijavljuju prilikom svog dolaska, na četiri poligona pokazati svoje vještine, nakon čega slijedi biciklistička utrka za osnovce.

Pošto poligon nije takmičarskog karaktera osim osnovaca mogu se za učešće također prijavljivati i stariji, dok će biciklistička utrka biti rezervisana samo za učenike osnovnih škola sa Centra. Trka će biti organizovana u dvije starosne skupine do petog i iznad ovog razreda. Organizator će za najbolje učesnike pripremiti simbolične nagrade“, objasnio je Adis Mušanović iz JU “Centar za sport i rekreaciju“.

Ciljevi ovog projekta su druženje kroz takmičenja u biciklističkim disciplinama, upoznavanje o pravilima i sigurnosnim aspektima s obzirom na saobraćajno–sigurnosne mjere, kao i omasovljenje biciklizma, te motiviranje građana da se što više bave sportom i rekreacijom kao zdravim načinom života.

Pozivamo sve zainteresirane građane da budu dio dobre zabave i da učestvuju u ovoj sportskoj manifestaciji i druženju“, saopćeno je iz Općine Centar.