Danas radovi na vodovodnoj mreži u 18 ulica

Radovi na popravkama kvarova, a u okviru redovnih aktivnosti na održavanju vodovodne mreže, za danas su planirani u 18 ulica.

To su: Šefika Halimanovića, Ivana Cankara, Cap Anamur, Hasana Sušića, Debelo brdo, Isaka Samokovlije, Humska, Zahira Panjete, Hifzi Bjelevca, Semira Frašte, Igmanskih bataljona, Velika aleja (Bačevo), Kanara, Mahmuta Mahmutovića, Stojčevac, Novopazarska, Rogatička i Franje Kluza.

Normalizacija u vodosnabdijevanju očekivana je u poslijepodnevnim satima po okončanju radova.

Osim toga, Odjeljenje za održavanje kanalske mreže, objekata i hitne intervencije, danas će vršiti radove na pročepljenju i čišćenju kanala u ulicama Dr. Silve Rizvanbegović, Džemala Bijedića, Hamdije Čemerlića, Bajre Kaljanca, Adema Buće, Pofalićka.

Ručno čišćenje šahtova planirano je da se vrši u ulici Hamdije Čemerlića, pročepljenje kanala u ulici Vrbanjuša, a pročepljenje priključnog kanala u ulici Reisa Fehima Spahe.

Mašinsko čišćenje slivnika vršit će se u ulicama Rustempašina, Đoke Mazalića, Fra Anđela Zvizdovića, ručno čišćenje slivnika u ulicama Buđak i Franjevačka, a crpanje septičke jame u ulicama Aerodromska, Osik, Doglodske barice.