Dio grada od 20 sati ostaje bez vode

Radovi na popravkama kvarova, a u okviru redovnih aktivnosti na održavanju vodovodnog sistema, za danas su planirani u 14 ulica.

To su: Reljevska, Streljačka, Crnih labudova, Čekaluša, Cicin han, Splitska, Sedrenik, Bolnička, Himzarina, Avde Hume, Stari Kovači (Hrasnica), Ćamila Sijarića, Vrbaska i Husinjska.

Normalizacija u vodosnabdijevanju očekivana je po okončanju radova u poslijepodnevnim satima.

Također, u sklopu projekta EBRD-a za danas su planirani i radovi na uvezivanju dijelova novopoloženog distributivnog cjevovoda DN 400 mm na spoju ulica Bulevar Meše Selimovića i Alije Kučukalića, a početak izvođenja radova planiran je od 20:00 sati.

U sklopu planiranih radova doći će do prekida u vodosnabdijevanju slijedećih ulica: Džemala Bijedića, Radenka Abazovića, Dr. Fetaha Bečirbegovića, Srđana Aleksića, Nedima Filipovića, Ferde Hauptmana, Halilovići, Brčanska, Žrtava fašizma, Gradačačka, Malta, Ilije Engela te dio ulica Adema Buće i Safeta Zajke.

“Normalizaciju u vodosnabdijevanju očekujemo u jutarnjim satima po okončanju radova. Za sve informacije možete se obratiti našem Dispečerskom centru na brojeve telefona 033 210 707 i 033 220 435. Molimo potrošače za razumijevanje”, kazali su iz KJKP ViK.