Dodatnih 1.500 paketa pomoći za stare, nemoćne i bolesne pripadnike boračke populacije

Nakon što je u maju ove godine, tokom trećeg vala pandemije Covid-19, uspješno realizovana podjela 1.430 higijenskih paketa kroz koordinaciju sa Direkcijom za robne rezerve KS, Ministarstvo za boračka pitanja Kantona Sarajevo u narednom periodu pristupit će podjeli dodatnih 1.500 higijensko-prehrambenih paketa za pripadnike boračke populacije.

U cilju pružanja pomoći pripadnicima braniteljske populacije kojima je ona neophodna, ministar za boračka pitanja Omer Osmanović je 13. septembra ove godine održao sastanak sa rukovodstvom Direkcije za robne rezerve KS i tom prilikom dogovorio da se sa zaliha robnih rezervi, bez naknade, ovom resornom ministarstvu isporuče određene količine higijenskih i prehrambenih artikala za 1.500 pripadnika boračke populacije.

Kako i kod većine ostalih društvenih grupa, socijalno stanje značajnog broja pripadnika boračke populacije se također pogoršalo tokom pandemije COVID-19, jer je veliki broj njih, kao i članova njihovih porodica, ostao bez posla. Dokaz tome je i povećan broj zahtjeva za pomoć u hrani i higijenskim potrepštinama, koji su pristigli u naše ministarstvo u ovom periodu.

Neovisno o našem redovnom javnom pozivu za ovu vrstu pomoći, mi ćemo, obzirom da smo sada ušli u četvrti val pandemije, realizovati i ovaj dodatni vid pomoći organiziran opet putem Direkcije za robne rezerve KS’’, naveo je resorni ministar Osmanović.

Paketi će biti podijeljeni uz pomoć boračkih udruženja te dostavljeni starim, nemoćnim i bolesnim korisnicima koji ih nisu mogli lično preuzeti.