Identifikovana žena pronađena bez pamćenja na Krku

Žena koja je prije 12 dana pronađena na hrvatskom otoku Krku, identifikovana je kao Daniela Adamcova iz Slovačke.

Ona se nije sjećala svog identiteta kada je pronađena, a na tijelu je imala ozljede za koje je policija utvrdila da nisu posljedica krivičnih radnji, te je bila iscrpljena i dehidrirana. Pružena joj je medicinska pomoć, a Policijska uprava primorsko-goranska je zamolila javnost za pomoć u njenoj identifikaciji, objavivši njene slike i informacije koje su imali.

Policija je u idućim danima primila mnogo dojava iz raznih dijelova svijeta, a uključen je i Interpol. Turistički par iz Češke je rekao da je pričao s njom, te da je ona iz Slovačke. Javila se i Nina Smidt iz Los Angelesa, koja je identificirala pronađenu gospođu istim imenom kojim ju je, pomoću fotografija, identificirala slovačka policija, a rekla je da je sa njom radila do 2015., kada se Adamcova preselila u Irsku.

Adamcova se, dok je živjela u Americi, bavila pravljenjem nakita, prenose mediji, koji su nosile mnoge poznate ličnosti, međutim, završila je kao beskućnik. Smidt ju je upoznala kada ju je njena firma zaposlila preko neprofitne organizacije koja pomaže ljudima u tranziciji iz beskućništva. Adamcova je poslije odlučila otići u Irsku, gdje je rekla da ima prijatelje s kojima bi mogla živjeti. U Hrvatskoj je bila na odmoru.