Nastavak bizarne dokumentarne serije “Tiger King” dolazi na Netflix

Nastavak serije “Kralj tigrova” (Tiger King) stiže na Netflix kasnije ove godine u sklopu predstojećeg Netflixovog serijala istinitih zločina.

Kratki teaser vidio je pokazao nekoliko dokumentarnih serijala koje Netflix sprema, a koji se svi bave istinitim zločinima. Među njima je i druga sezona “Kralja tigrova”, neočekivanog pandemijskog hita. S obzirom na bizarnost likova i događaja u seriji, može se zaključiti da je ljudima trebao bijeg iz stvarnosti na početku pandemije i lockdowna, a “Tiger king” im je to i priuštio.

Novi nastavak režiraju Eric Goode i Rebecca Chaiklin, dvojac koji stoji iza prvog dijela uspješne dokumentarne serije, “Tiger King: Murder, Mayhem and Madness“, koja je pratila Joe Exotica, vlasnika zoološkog vrta s tigrovima, ljubitelja oružja i poligamistu, te njegove rivale i neprijatelje, s naglaskom na Carole Baskin, koja ga je optužila za zlostavljanje životinja, dok je on nju optužio za ubistvo muža, te je pokušao naručiti njeno ubistvo više puta.

Sinopsis za Tiger King 2 kaže: “Globalni hit “Tiger King”, koji je privukao 64 miliona domaćinstava u prve četiri sedmice nakon premijere u martu 2020, vratit će se na Netflix sa još ludila i haosa.”

Ljubitelji stvarnih zločina će na Netflixu imati priliku pogledati i nekoliko drugih serija sličnog formata, uključujući “Bad Vegan“, o veganki kojoj je prevarant uzeo milione i uvjerio je da će njenog psa učiniti besmrtnim, “Puppet Master“, o jednom od najsmjelijih prevaranata na svijetu koji je 2005. osuđen zbog krađe bogatstva i uništenja više života, “Tinder Swindler“, o prevarantu koji se na Tinderu predstavljao kao milioner, te “Trust No One“, o grupi ljudi koji pokušavaju razotkriti sumnjivu smrt multimilionera kriptovaluta Gerryja Cottena i naći nestalih 250 miliona dolara za koje vjeruju da ih je ukrao.