Radovi na vodovodnoj mreži danas u 25 ulica

Radovi na popravkama kvarova, a u okviru redovnih aktivnosti na održavanju vodovodnog sistema, za danas su planirani u 25 ulica.

To su: Safvet bega Bašagića, Čobanija, Dumača, Apelova cesta, Jarčedoli, Dol ovi, Pogledine, Čekaluša, Stara cesta, Mrakuša, Alberta Fortisa, Svetozara Ćorovića, Safeta Ahmetspahića, Avde Hodžića, Fadila Jahića Španca, Briješće brdo, Numan paše Ćuprilića, Splitska, Banjalučka, Isaka Samokovlije, Hladivode, Cicin han, Zenik, Velešići i Mustafe Behmena.

Okončanje radova očekujemo u poslijepodnevnim satima“, saopćeno je iz KJKP ViK.

Osim toga, Odjeljenje za održavanje kanalske mreže, objekata i hitne intervencije, danas će vršiti radove na pročepljenju i čišćenju kanala u ulicama Antuna Branka Šimića i Boguševac čikma, te na Bačevu.

Mašinsko čišćenje i pročepljenje slivnika vršit će se u ulicama Edhema Eke Džubura, Željeznička, Put života, Kolodvorska, a ručno čišćenje slivnika u ulici Osmana Krupalije.

Crpanje septičke jame vršit će se u ulici Zeleni ariš, Lužansko polje i na lokalitetu Vrelo, crpanje šahta u ulici Braće Begić, crpanje taložnika na Butilama, ručno čišćenje bazena u ulici Garaplina, a sapiranje prokopa u ulici Igmanskog bataljona.