Ronaldo dao prvi intervju nakon prelaska u Manchester United

Cristiano Ronaldo je dao eksluzivni intervju za zvaničnu stranicu svog novog-starog kluba koji prenosimo u cijelosti.

  • Cristiano, kakav je osjećaj ponovo se nazivati ​​igračem Manchester Uniteda?

Kao što znate, imam fantastičnu historiju sa ovim nevjerovatnim klubom. Bio sam ovdje sa 18 godina i naravno da sam jako sretan što sam se vratio kući nakon 12 godina. Tako da mi je zaista drago i jedva čekam početak svoje prve utakmice. ”

  • Koju je ulogu Sir Alex Ferguson odigrao u tvom povratku u klub?

Kao što svi znaju, otkad sam potpisao za Manchester [United] sa 18 godina, Sir Alex Ferguson je bio ključ. Sjećam se kada smo igrali protiv Manchestera kada sam bio u Sportingu u Lisabonu. Za mene je Sir Alex Ferguson poput oca u fudbalu. Puno mi je pomogao, naučio me mnogim stvarima i po mom mišljenju, naravno, imao je veliku ulogu zbog odnosa koji smo imali. Stalno smo u kontaktu, a on je nevjerovatna osoba. Zaista mi se jako sviđa i on mi je bio glavni ključ da budem u poziciji u kojoj sam sada, da sam potpisao za Manchester United.

  • Šta misliš o ovom potezu u ovom trenutku tvoje karijere i života?

Mislim da je to najbolja odluka koju sam donio. Po mom mišljenju se desilo baš kako je trebalo. Sada sam prešao iz Juvea u Manchester, to je novo poglavlje, jako sam sretan i drago mi je, i želim nastaviti dalje, ući u historiju, pokušati pomoći Manchesteru da postigne sjajne rezultate, da osvoji trofeje i da bude uvijek prvi.

“Imam odličan odnos s Oleom”

  • Da li si razgovarao s Oleom [Gunnar Solskjærom] o prelazu i o tome šta gradi u Unitedu?

“Pa, ​​razgovarali smo, ali naravno, imaću vremena da razgovaram s njim licem u lice, da znam šta očekuje. Kao što znate, igrao sam s njim dvije ili tri godine u Manchester Unitedu, tako da imam dobar odnos s njim, ali sada u drugoj ulozi, ja sam igrač, a on trener. Ali to nema veze, moj odnos s njim je odličan i, kao što sam već rekao, u Manchesteru sam da pomognem timu u postizanju njegovih rezultata. Trener može računati na mene za sve što želi. Na raspolaganju sam za sve.

  • Konačno, koja je tvoja poruka navijačima Uniteda koji su nastavili pjevati tvoje ime i sada su sretni što te mogu vidjeti ponovno u crvenom dresu?

Navijači su najbitniji u fudbalu. Sada, sa svim stadionima punim navijača, nije isto kao što je bilo prije godinu dana, kada su stadioni bili prazni. Navijači, oni su ključ, i drago mi je. Navijači Manchester Uniteda, oni su posebni, znam, sjećam se vrlo dobro. Znam da i dalje pjevaju o meni zbog čega sam se osjećao još sretnijim. Moja obaveza je da dajem sve od sebe na terenu, kao i prije, kao što to činim stalno. Trudim se dati sve od sebe, pomoći timu da postigne golove, davati asistencije, pobjeđivati ​​u utakmicama. Nadam se da ću ih vidjeti vrlo, vrlo brzo.