Savjet tiktokera koji radi kao stjuard: Kratke hlače nisu preporučljive u avionu

Stjuard Tommy Cimato je nedavno objavio savjet koji se tiče higijene u avionu, a vezan je za odijevni predmet koji većina ima kući.

Nemojte nikada nositi kratke hlače dok ste u avionu“, rekao je Cimato u videu koji je objavio na TikToku. Objasnio je i zašto.

Nikad ne znate koliko je ljudi obrisalo ruke o sjedište ili šta ga je dotaklo. Ako nosite duge hlače, manje su šanse da dođete u dodir s bakterijama“, pojasnio je.

Upozorio je i kako nije mudro spavati s glavom naslonjenom na prozor, također, zbog moguće prljavštine koju su ostavili drugi putnici.

Savjetovao je putnicima da svakako unose dovoljno vode u organizam dok lete kako bi bili adekvatno hidrirani.

“Poznato je da let zrakoplovom može dehidrirati tijelo.”, rekao je.

A s tim se slaže i prodični ljekar dr. Matthew Goldman iz SAD-a.

“Avionske kabine imaju vrlo nizak nivo vlažnosti jer oko polovine zraka koji cirkuliše dolazi izvan aviona, a na velikim nadmorskim visinama zrak je skoro potpuno baz vlage. To može uzrokovati suhoću grla, nosa i kože”, rekao je.

Također, Cimato upozorava nije pametno dirati golim rukama dugme ili ručicu u toaletu.

“To je prilično odvratno. Kad puštate vodu, pustite je sa maramicom “, savjetuje.

Komentari njegovih pratioca na TikToku nisu bili nimalo ugodni. Neki su mu rekli “kako nije dovoljno dobro očistio avion“, a on je na to odbrusio: ‘To nije posao stjuarda!’.’

Ekipa na zemlji se brine za čistoću aviona. Oni se svim silama trude da ga održe čistim, ali ovo vam govorim samo za slučaj da im nešto promakne“, pravdao se Cimato., prenosi 24 sata.