Sunčano uz umjerenu oblačnost za početak oktobra

Danas je u našoj zemlji bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a samo ponegdje je registrovana i kiša.

Temperature zraka u 14 sati: Bjelašnica 6 stupnjeva, Ivan-sedlo 12, Sokolac i Tuzla 13, Banja Luka, Bihać, Gradačac, Prijedor, Sanski Most i Zvornik 14, Bijeljina, Drvar, Jajce, Sarajevo i Zenica 16, Bugojno 17, Livno 19, Grude, Mostar i Neum 25, Trebinje 26 stupnjeva.

Sutra u Bosni prije podne umjereno oblačno vrijeme. Smanjenje oblačnosti u drugoj polovini dana. U Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 12, na jugu zemlje do 16, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 21, na jugu zemlje od 21 do 25 stupnjeva, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

U Sarajevu umjereno oblačno vrijeme. Tokom dana smanjenje oblačnosti. Jutarnja temperatura oko 9, a najviša dnevna oko 20 stupnjeva.

U subotu u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Dio prijepodneva po kotlinama će biti magle i niskih oblaka. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10, na jugu zemlje do 14, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 22, na jugu zemlje do 24 stupnja.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Dio prijepodneva po kotlinama će biti magle. Tokom dana, postupno naoblačenje koje će u večernjim satima će uvjetovati i padavine. Jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 12, na jugu zemlje do 15, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 25, na jugu zemlje do 27 stupnjeva.

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12, na jugu zemlje do 15, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 25, na jugu zemlje do 28 stupnjeva.