Veliki dio Sarajeva danas bez vode

Radovi na popravkama kvarova, a u okviru redovnih aktivnosti na održavanju vodovodnog sistema, za danas su planirani u 11 ulica.

To su: Gornjovakufska, Baruthana, Zahira Panjete, Suada Hasanovića, Rašida Bešlije, Safeta Ahmetspahića, Rajlovačka cesta, Milana Preloga, Triglavska i Kranjčevićeva.

Također, od 8 sati počeli su završni radovi na uvezivanju dijela rekonstruisanog potisnog cijevovoda DN 500 mm za pravac pumpanja Alipašin most-Centar.

Radovi će se izvoditi na lokalitetu ulice Zmaja od Bosne, a u sklopu planiranih radova doći će do prekida u vodosnabdijevanju slijedećih naselja sa pripadajućim ulicama: Zmajevac, Sedrenik, Sedrenik mali, Škaljin sokak, Ramića banja, Grdonj, Panjina kula, Stara Breka, Breka, Kromolj, Nahorevo, Hrastovi, Mihrivode, Vrbanjuša, Vratnik, Kovači (Stari grad), Pirin brijeg, Mejtaš, Višnjik, Džidžikovac, viši dijelovi Bjelava, naselje Centrotrans i područje oko Logavine ulice.

Normalizacija u vodosnabdijevanju očekivana je u poslijepodnevnim satima po okončanju radova.

Osim toga, Odjeljenje za održavanje kanalske mreže, objekata i hitne intervencije, danas će vršiti radove na pročepljenju i čišćenju kanala u ulicama Aleja ambasadora, Bademe Sokolović, Adema Buće, Nusreta Prohića i na lokalitetu Mošćanica.

Mašinsko čišćenje i pročepljenje slivnika vršit će se u ulici Bentbaša, a ručno čišćenje slivnika vršit će se u ulicama Buđak, Franjevačka i Hazima Ibrahima Trebinjca.

Crpanje septičke jame vršit će se na lokalitetu Gladno polje.