Foto: Arhiv

Željezničar dočekuje Velež, obje ekipe idu na pobjedu

FK Željezničar u okviru 9. kola Premijer lige BiH danas dočekuje Velež na Grbavici. Željo obilježava jubilej 100 godina postojanja kluba.

Šef stručnog štaba Tomislav Ivković kazao je da je Velež nezgodna momčad, iskusna.

Imali su zapažen nastup u Evropi, možda u ligi im sada ne ide kako su zamišljali, ali normalno da ih respektiramo, kao i sve ostale. Napravićemo sve što je u našoj moći da dobijemo utakmicu. Dobro radimo, dobro treniramo, dižemo se iz utakmice u utakmicu i to je najbitnije. Pita se nešto i protivnik, ali mi smo spremni i sa nestrpljenjem čekamo utakmicu. Zadovoljstvo je igrati srijeda-nedjelja. Ima vremena za oporavak, ima za sve. Najbitnije je da ostanemo zdravi i bez povreda. Gust raspored je, isto kao i da treniramo, ali zadovoljstvo je veće što se tiče utakmice. Stvaramo šanse, možda realizacija nije kako bismo htjeli. Čim stvaramo šanse na dobrom smo putu“, kazao je Ivković.

Trener Rođenih Feđa Dudić kazao je da će dati sve od sebe da poprave dojam.

Želimo se vratiti igrama koje znamo i možemo predstaviti. Da će biti lagano, neće. Svi nas očekuju na drugi način, posebno kad smo ranjeni, ali sada se pokazuje jesi li ekipa, ili nisi. Nadam se da, kao i mnogo puta do sada, da ćemo u narednoj utakmici pokazati igru kako treba“, rekao je Dudić.

Utakmica počinje od 17 sati.