Amina Smajlović: Bakir Izetbegović nije predsjednik moje države, pred Vučićem ne treba mene i narod da predstavlja

Amina Smajlović, majka djevojčice Nadin koju je KCUS odbio da liječi govorila je danas za Sarajevsku seharu povodom isteka roka za žalbu na presudu Općinskog suda u Sarajevu da KCUS mora porodici Smajlović isplatiti 35.000 KM i javno tražiti izvinjenje od porodice.

Smajlović je potvrdila je KCUS uložio žalbu.

Između ostalog dotakla se i najavljene posjete Bakira Izetbegovića Beogradu, odnosno Aleksandru Vučiću.

Htjela sam napisati i jedno pismo Bakiru, koji je nama sve ovo iscenirao. Ova politička scena i sve ovo je meni presmiješno, nije moj otac ležao gore džaba, dva puta ranjavan borac da bi on išao kod Vučiča i prodavao državu i ovo radio sa mojim djetetom i drugom djecom. To je prestrašno. Ne pada mi napamet da sad odustajem, da odem iz zemlje, a na granici sam bila“, kazala je Smajlović za Sarajevsku seharu.

Kaže da neće svoje dijete dati za njegovu državi i njega.

Ja sam kao dijete od 11 godina ovdje rat preživjela, ja svoje dijete neću dati za njegovu državu i za njega, jer on meni nije predsjednik moje države, on je predsjednik jedne stranke, ja ne znam zašto on ide mene predstavljati moj narod i moju državu“, kazala je Smajlović.

Dodala je da za Bakira treba da ratuju oni što se predstavljaju kao patriote a na osnovu članske karte su svoju djecu zaposlili po državnim institucijama.

Moje dijete, ovo dijete koje je odbijeno od strane njegove žene, neće ovdje da ratuje, dosta je uradio mojoj porodici. Oni što izjavljuju da su patriote neka oni idu, oni što su djecu smjestili u državne firme i institucije, a pritom je država platila njihova liječenja.

Ja sada ponovo moram u Tursku jer je mom djetetu nastupila progresija zdravstvenog stanja, ja sam morala kilometre i kilometre da pređem. Ja hvala Bogu sve dok mogu izdržati financijski i mogu pomoći nekome ko je u goroj situaciji od mene ja ću se boriti“, kazala je Smajlović za Sarajevsku seharu.

Cijeli intervju pogledajte ispod:

Amina Smajlović za Sarajevsku seharu: KCUS je podnio “prestrašnu” žalbu na presudu Suda da uputi izvinjenje mojoj porodici