Bez vode i danas veliki dio Sarajeva

Radovi na popravkama kvarova, a u okviru redovnih aktivnosti na održavanju vodovodnog sistema, za danas su planirani u 18 ulica.

To su: Sarajevskih gazija, 14. septembar, Dragana Kulidžana, Trg Sarajevske olimpijade, Kodžina, Garaplina, Huremuša, Firduz-begova, Nikole Šopa, Bojnička, Trg Oteškog bataljona, Mustafe Behmena, Bjelavica, Toka, Safeta Zajke, Gornja Jošanica, Donja Jošanica II i Talirevića.

Normalizacija u vodosnabdijevanju očekivana je po okončanju radova u poslijepodnevnim satima.

Također, iz ovog preduzeća potrošače obavještavaju da su od 9 sati jutros, u sklopu projekta EBRD-a, počeli radovi na izgradnji mjerno regulacionog šahta i ugradnji opreme u ulici Hadži-Bešireva.

U sklopu planiranih radova, doći će do prekida u vodosnabdijevanju u slijedećim ulicama: Bardakčije, Strmac, Himze Polovine, Šekerova, Hadži-Mehmedova, Safeta Pašalića, Jovana Bijelića, Ismeta Mujezinovića, Ahmeda Muratbegovića, Rušida Prgude i Nusreta Fazlibegovića.

Do poremećaja u vodosnabdijevanju (pada pritiska) doći će u ulicama: Višnjik, Bjelave, Asima Ferhatovića i Zaima Šarca.

Ukoliko se radovi budu odvijali planiranom dinamikom-izvođač radova Unioninvest doo planira završetak radova u večernjim satima.

Iz ovog preduzeća mole potrošače za razumijevanje.

Osim toga, Odjeljenje za održavanje kanalske mreže, objekata i hitne intervencije, danas će vršiti radove na pročepljenju i čišćenju kanala u ulicama Omladinska, Braće Kršo, Hamze Čelenke, Kotromanića, Prijedorska i Čekaluša.

Ispitivanje i čišćenje kanala vršit će se u ulici Dr. Avde Sućeske.

Crpanje septičke jame vršit će se u ulici Kotromanića i na Igmanu, a crpanje separatora na Bjelašnici.