Danas radovi na vodovodnoj mreži u 21 ulici, naknadno prijavljen kvar u jednoj ulici

Radovi na popravkama kvarova, a u okviru redovnih aktivnosti na održavanju vodovodnog sistema, za danas su planirani u 21 ulici.

To su: Dragana Kulidžana, Safeta Hadžića, Radnička, Jusufa Juke Gojaka, Senada Čolića, Porodice Šečić, Toka, Harbina, Grličića brdo, Save Skarića Zembilja, Vidovci, Rudnik, Zeleni ariš, Zahira Panjete, Humska, Ruđera Boškovića, 21. marta, Triglavska, Trebevićka, Bosanskih kraljeva i Goraždanska.

Normalizacija u vodosnabdijevanju očekivana je po okončanju radova u poslijepodnevnim satima.

Naknadno je stiglo obavještenje da će zbog kvara na glavnoj vodovodnoj cijevi u ulici Sumbul Avde doći do prekida vodosnabdijevanja iste. Završetak radova i normalizacija u vodosnabdijevanju očekivana je također u poslijepodnevnim satima.

Osim toga, Odjeljenje za održavanje kanalske mreže, objekata i hitne intervencije, danas će vršiti radove na pročepljenju i čišćenju kanala u ulicama Hiseta, Mandžina gornja, Muhameda Hadžijahića, Behdžeta Mutevelića i Drinska.

Mašinsko čišćenje slivnika vršit će se u ulicama Mustafe Behmena i Bulevar Meše Selimovića, ručno čišćenje slivnika u ulici Mustafe Behmena, ručno čišćenje bazena u ulici Mjedenica, a ručno čišćenje šahta vršit će se u ulici Hiseta.

Crpanje septičke jame vršit će se u ulici Mihaljevska, a crpanje taložnika u ulici Aleja ambasadora.